Kenya – dag 3

Game drive

3. oktober: Dag 3 er ferdig oppdatert!
(Det ble mange bilder, så den er nok litt tung å laste…)

Denne dagen var den første med ‘game drive’. Taket på bilen ble hevet, og vi kunne stå og kikke på dyrene mens vi kjørte rundt i naturreservatet Shaba på de mange oppkjørte veiene som fantes i området.
Vi hadde ikke kjørt lenge før vi støtte på en flokk sebraer like ved veien.

Det finnes to typer sebraer, og vi så begge disse.
Forskjellene ses på stripene – en med brede striper som går helt under buken (vanlig sebra) og en med tette og smalere striper og hvit buk (Grevy’s sebra) .


Ellers så vi mange ulike dyr denne første dagen.
Først en antilope – impala tror jeg den het, uten å ha sjekket i boken. Denne kalles også 111 eller MacDonalds på grunn av de tre sorte stripene bak som ikke er helt ulike et MacDonalds-tegn. Den midterste ‘stripen’ er halene som disse antilopene nærmest ‘gjemmer’ innunder seg når den ikke bruker den til å vifte bort insekter.
Og en annen antilope – Oryx.

Nettgiraff. Se forskjell fra Rotchild’s giraff som vi så den første dagen.
Sekretærfugl
Struts – et merkelig dyr…

Vi så mange elefanter på turen – blant annet en stor familie som badet. Noen elefanter kom litt nærmere enn det som var behaglig, og vi ble nok litt nervøs av at sjåføren vår, som hadde dårlig erfaring med nærgående elefanter, ikke likte det.
Giraffantilope

Og bavianer..

Vortesvin og bøfler..

Og til sist den dagen, på vei til lodgen så vi en liten antilope (tror det var en dik-dik) som sto så fint i silhuett på en fjelltopp…

Midt på dagen var det pause. Vi var tilbake på Lodgen og fikk et lynkurs i dyreliv i Kenya av vår eminente guide. (Og det trengte vi, for vi var relativt uvitende på forhånd…)

Her er forresten en artig side av en som også har vært med Tema til Kenya på safari (langt mer strukturert og info-rik enn denne siden…)